LENTEPORTRETJE

Kleuren zijn zo belangrijk in mijn schilderijen, ik zou niet zonder al die mooie kleuren kunnen. De kleurencombinaties die ik maak zijn heel afhankelijk van jaargetijde, stemming, onderwerp en soms gewoon om eens iets nieuws te proberen. Het kleurenpalet dat ik in dit portretje gebruik is duidelijk onder invloed van het mooie lenteweer. Fris groen en geel, een nog bleke huid met de contrasten die felle zon geeft. Heerlijk al die zonuren in deze maand maart! Lekker veel buiten kunnen schilderen. Zelfs 12 uur meer zon dan het vorige zonrecord in maart. Dat voelt dan meteen weer een beetje eng omdat de klimaatverandering gevaarlijk snel gaat. De vraag is of plant, dier en de mens zich zo snel aan kunnen passen. klik op foto om het hele portret te zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *