Zingen is net als schilderen

Mijn hele leven zing ik en maak ik muziek. Dat geldt ook voor schilderen. Het zijn heerlijke hobby’s, je kunt er je gevoel in kwijt. Maar het kan anderen ook een plezier doen. Je kunt een talent hebben, maar als je nooit oefent gebruik je dat talent eigenlijk niet. Ik schilder en zing veel. En daar valt altijd nog wat aan te verbeteren. Niet dat het moet, maar het gaat als het ware vanzelf als je oefent.

Hieronder heb ik mijn zangdocente geportretteerd. En daarnaast heb ik in kaart gebracht waar je de klinkers zingt. Ook welke richting je bijvoorbeeld de N zingt. Zingen lijkt als vanzelf te gaan, maar als je je erin verdiept hoe dit gaat, dan gaat er een wereld voor je open. Veel complexer dan ik me had voorgesteld. Maar heel boeiend en leuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *